Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

➡ GLEDALIŠKA PREDSTAVA: KONFLIKT
💠 avtorska nemogledališka avrikuleska

Vstop prost.

Poglavitna tema gledališke predstave Konflikt je slikovito opozarjanje na večno ponavljajoči se konflikt med svetom slišečih in tistim nevidnim svetom gluhih.

Gre za izviren popolnoma avtorski projekt Domija Vrezca, ki vključuje zahtevne in raznolike umetniške pristope. Z uresničevanjem koncepta nemega gledališča je predstava izdelana primerno vsem segmentom publike, ne glede na slišnost ali gluhost. Ne opira se na znakovni jezik in tudi ne na govorno sporočanje slišečih, zato tudi po svoji umetniški naravi ne zahteva ali potrebuje tolmačenja. Vsi imamo življenjsko priložnost biti čuječni; ne glede na to, kako dobro slišimo!

Predstava, s katero bodo igralci nastopali tako pred gluho in naglušno publiko kot tudi pred slišečim občinstvom, je vsebinsko usmerjena v prebujanje oziroma osveščanje gledalcev, da v njihovem okolju obstajajo tudi soljudje z nevidnimi vseživljenjskimi komunikacijskimi ovirami. Alternativna gledališka skupina se loteva karakternega dramskega eksperimenta z nekonvencionalnimi umetniškimi pristopi v večni iluziji, da smo se ljudje sposobni prebuditi in celo spremeniti.

Avtor: Domi Vrezec
Režija in dramaturgija: Domi Vrezec
Koreografija: Ajda Tomazin
Igralski ansambel: Simon Škodnik, Maja Šušteršič, Martina Rus, Alenka Dobnikar, Stanko Mur, Faton Gashi, Ivan Vačovnik, Vesna Broder, Milena Reichard, Mirko Reichard, Mirsada Ibradžić, Marko Dragoš

Produkcija: Kulturno društvo FIGURA, AURIS – MDGN za Gorenjsko Kranj, Zavod Carnica in Zavod O

‼ Operacijo “Moja ustvarjalnost, tvoja ustvarjalnost, naša kultura” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. ‼

Podrobnosti

Datum:
07/12/2019
Čas:
19:30 - 21:30
Cena:
Dogodek je brezplačen

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
www.ostriga.org