Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

Dvojna bluesovska koncertna poslastica.

👉 JAMES LEG (Port Arthur, Texas; Chattanooga, Tennessee / Združene države Amerike)

👉 SAMUEL BLUES (Blejska Dobrava, Jesenice, Gorenjska, Slovenija)

📅 Pri Rdeči Ostrigi, 17. 11. 2019, ob 20.00 📅

🎹 💀 Visokooktanska rokenrol maša z rjovečim vokalom 💀 🎹

JAMES LEG (James Leg) je sin teksaškega pridigarja, ki je začel igrati klavir že pri šestih letih. Ob južnjaških gospelih, ki so ga spremljali skozi otroštvo, je začel pridigati v očetovi cerkvi pri štirinajstih. Dve leti kasneje je postal odvisen od čarov rock’n’roll-a, pa tudi od alkohola in ostalih opojnih substanc. Ravno ta kontrast med dobrim in zlim, nebesi in peklom je vplival ne le na njegovo glasbeno kariero – solo ali bendovsko – temveč tudi na njegove strastne nastope, ki v misli prikličejo podobo razvnetega binkoštnega pridigarja, ki se sredi dih jemajoče pridige z vsemi silami spoprijema z divjo kačo (po želji zamenjajte mesto izmuzljivega plazilca z napol prazno steklenico viskija in pridiganje z udarjanjem po prepoznavnem Fender Rhodes-u in slika je popolna).

Z grmečim blues-rokenrolom na Fender Rohdesu je James Leg (s pravim imenom John Wesley Myers) sprva deloval v skupinah, kot so Immortal Lee County Killers in legendarni Black Diamond Heavies z Vanom Campbellom ter sprva tudi z Markom “Porkchop” Holderjem. Leta 2011 je izdal prvi solo album Solitary Pleasures, zatem pa še Below the Belt (2015) in Blood on the Keys (2016). Na svojih koncertih, okrepljen z odličnim bobnarjem, poleg zadnjih albumov rad vključuje pesmi iz obeh plošč BDH in fantastične priredbe, ki jih prepoji s svojim slogom ter poskrbi za glasbeni set, ki popelje tako čez bridke balade kot ogenj in žveplo!

📺 https://youtu.be/1mhJl-i3kz0 📺
♪ ♪ https://www.alive-records.com/artist/james-leg ♪ ♪

Samuel Blues je Samo Pivač, ki se je s svojim enkratnim croonerskim glasom in izvirnim bluzovskim sentimentom že vpisal v ušesa različnih domačih publik. Sobni oneman projekt pristaša lo-fi analognih zvokov in pikrih, šaljivo realističnih verzov, ki v miljeju domačih glasb zapolnjuje in nadgrajuje medgeneracijski manko, ki ga je prineslo slovo legendarnih Incurabili.

📺 https://www.youtube.com/watch?v=1JW_w09LPTU 📺
♪ ♪ https://www.youtube.com/watch?v=TDvCXnCTuDg ♪ ♪

🎫 Prispevek za nastopajoče: 8 € 🎫

Podrobnosti

Datum:
17/11/2019
Čas:
20:00 - 23:59
Cena:
8€
Dogodek Category:

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
www.ostriga.org