Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

All Dogodki

Otvoritev “Memoriala 2017” | Martin Ramoveš Band + Javni posvet

4. maja @ 17:00 - 23:59 | Dogodek je brezplačen

Odprtje festivala:

♛ STRATEGIJE RAZVOJA GLASBENIH SCEN – KDO PIJE, KDO PLAČA? ♛
♫ glasbeni posvet ♫
♫ 4. 5. 2017 ob 17.00, letni vrt Rdeče Ostrige ♫

Razvoj glasbenih scen, koncertnih prizorišč in festivalov je praviloma pogojen z dolgoročnimi načrti in strategijami. Kakšne so sposobnosti strateškega planiranja izvajalcev kulturnih programov in projektov? Kakšna so na drugi strani strateška izhodišča za kulturo države in lokalnih skupnosti? Javna sredstva v kulturi se delijo po raznolikih ključih, za osnovo pa šteje uresničevanje javnega interesa kot ga določa Zakon o uresničevanju javnega interesa za kulturo. Kaj javni interes za kulturo v praksi sploh je? Kako se manifestira in kako se uporablja?

Teh vprašanj se bomo lotili na posvetu v okviru dogodka Festival “In Memoriam prof. Peter Hafner”. Posvet bo vodil in usmerjal Peter Baroš, generalni sekretar Sigic – Slovenskega glasbenoinformacijskega centra.

♛ MARTIN RAMOVEŠ BAND ♛
♫ koncert ob izidu albuma “Astronomi” ♫
♫ 4. 5. 2017 ob 20.15, letni vrt Rdeče Ostrige ♫

“Astronomi” so nova plošča Martina Ramoveša, ki jo je, enako kot prejšnjo, izdal v obliki glasbenega albuma v stripu. Vsa besedila pesmi namreč tvorijo stripovsko zgodbo, na plošči pa jih slišimo v izvedbi izrazitega Martinovega vokala, podkrepljenega z raznolikimi kitarami.

Čeprav je Astronome Martin posnel sam, jih bo tokrat izvedel s pomočjo prekaljene skupine, ki je v preteklih letih obredla številne klube, festivale in se ustavila tudi v oddaji Izštekani. Fantje bodo med nove pesmi pomešali najudarnejše komade s prejšnjih dveh albumov ter pripravili še kakšno presenečenje.

“Konjiči” (https://www.youtube.com/watch?v=b828n-HpM-k) / single iz nove plošče “Astronomi”

VSTOP PROST!

Podrobnosti

Datum:
4. maja
Čas:
17:00 - 23:59
Cena:
Dogodek je brezplačen

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
Spletna stran:
www.ostriga.org