Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

All Dogodki

LITERARNO KROŽKANJE

9. maja @ 19:00 - 22:00 | Dogodek je brezplačen

V času festivala se bo pričel odvijati projekt “Misel ustvarja smisel”, umetniško – izobraževalni projekt, ki je namenjen učenju, spodbujanju in združevanju mladih Ločanov, željnih kulturnega udejstvovanja.

Pričeli bomo z dvema seansama krožka pisanja kratke zgodbe, kjer bomo najprej spoznali nekaj osnov ustvarjanja kratkih proznih oblik, nato pa se podali v razburkane vode kreativnega procesa iz katerih bodo zrasle končne stvaritve; zgodbe. Ustvarjanje bo usmerjano, a ne diktirano. Izdelki bodo kasneje tudi objavljeni v glasilu in predstavljeni na kulturnem večeru.

Smernice bodo postavljali člani Kulturnega društva Grable.

Kulturno društvo Grable, društvo za kreativno grabljenje sveta, je bilo ustanovljeno z namenom razvoja, popestritve in razširitve kulturne produkcije na različnih umetniških poljih predvsem na širšem škofjeloškem območju. V društvu smo zbrani kreativni posamezniki, aktivni na različnih področjih. Naša dejavnost sega na področje literature, uprizoritvenih, vizualnih in avdiovizualnih umetnosti, poleg tega se ukvarjamo z ohranjanjem in raziskovanjem literarnega ter ustnega ljudskega izročila in z izobraževanjem na področju literature ter bralnega opismevanja. Izdajamo literarno revijo Nič, ki je prostor kreativnega izražanja mladih Škofjeločanov tako na področju literature in publicistike kot tudi vizualnih umetnosti, stripa itd.

Podrobnosti

Datum:
9. maja
Čas:
19:00 - 22:00
Cena:
Dogodek je brezplačen

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
Spletna stran:
www.ostriga.org