Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

Prihaja dogodek, ki bi ga vsi nestrpno pričakovali, če bi vedeli, da obstaja. OK, ni glih žurka pred Kolosejem, je pa … nekaj drugega! Nekaj novega, svežega, potencialno samo zmerno dolgočasnega. Gre za nekakšen kulturni večer, ki ga v sklopu projekta Misel ustvarja smisel prireja KD Grable v sodelovanju z Zavodom O in KŠŠ. Priča boste lahko umetniškemu vulkanu, ki bo svojo ustvarjalno lavo bruhal tako silovito, da boste … prejeli svojo mesečno dozo kulturnega udejstvovanja. Ali boste pa samo prišli na zastonj narezek in vino, tud uredu.

Gremo na program. Ta se utegne sproti spreminjati, tako kot vse najboljše stvari v življenju.

20.00: predavanje Marka Živanovića; nekaj o navijaški ulični umetnosti v Srbiji, če smo prav razumeli. Mind-blowing bo!

20.30: loška premiera risanke Martin Krpan in krajši pogovor z avtorji. Baje je vizualno še boljša od slike našega dogodka. No to glih ne.

enkrat kasneje: otvoritev fotografsko-vezeninske razstave Katje Korošec in Anite Miklavčič. V ta namen smo kupili nove okvirje, tako da pridite pogledat vsaj te, če vas že njihova vsebina ne zanima. Saj ne, čudovito bo.

enkrat vmes: glasbeni nastop Mathieua Fillatrea in Alyone Greneva. Kitara in flavta, Francoz in Rusinja, levo uho in desno uho, prijetno in poslušljivo.

točno ob 21.30 (hec, zamujali bomo): recitacija poezije in kratke proze nepriznanih loških ustvarjalcev. Če ima kdo že kaj natisnjenega, se mu globoko opravičujemo za to nizkotno poimenovanje.

okoli 22.02: atraktivno super tekmovanje v sestavljanju legic s tekočimi nagradami. Tega pa niste pričakovali …

za finiš: premierna uprizoritev neke predstave, katere imena še ne vemo, morda bo monokomedija, morda bo kaj drugega, morda je ne bo, ampak zihr bo vsaj neki. Tega pa res nočete zamuditi.

po koncu uradnega dela: pustite se presenetiti. Pač huda muska pa modre debate pa to.

Kdor ne pride, pač ne pride. Itak bo naval, ker bo nekaj zastonj vina in hrane iz Jesharne (hvala, Jesharna!). Aja, pa če bi brali svojo poezijo oziroma prozo, lahko to sporočite Urbanu P. Boste že našli kontakt. Aja, pa še razna presenečenja bojo, ampak to pa že meji na važenje.

Podrobnosti

Datum:
30/09/2017
Čas:
20:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
Spletna stran:
www.ostriga.org