Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

Dragi prijatelji in znanci!
Spet je pred nami dolgo pričakovani KUD NUM večer!
Tokrat si boste v sklopu instalacije Personal Hit Dances Archive lahko ogledali osebne plese na najljubše pesmi najrazličnjejših ljudi, se med predstavo RADIO HIT Revisited spomnili svojega najljubšega hita in se ob ogledu projekta Hobby Central povprašali o preživljanju prostega časa v sodobnem hektičnem svetu.
Dogodek bo potekal v soboto, 18. novembra 2017 ob 19.00 v MKC Pri Rdeči Ostrigi v Škofji Loki.
* Vstopnine ni, po zaključku večera pa boste lahko po lastni presoji namesto vstopnine prispevali prostovoljno “izstopnino”.
Najlepši pozdrav in do kmalu,
Nina Jan in Urša Sekirnik
KUD NUM

Več o posameznih delih večera si lahko preberete spodaj:
INSTALACIJA “PERSONAL HIT DANCES ARCHIVE” (Arhiv plesov na osebne hite)
Instalacija Personal Hit Dances Archive je predstavitev arhiva, v katerem so zbrani plesi na najljubše hite različnih oseb. Arhiv skuša ugotoviti, kako plešemo na najljubše pesmi, pokukati v zasebno plesno življenje in predstaviti osebne zgodbe, ki se skrivajo za temi plesi in pesmimi.
Ideja in izvedba: Urša Sekirnik
Sodelujoči: Kristina Rajgelj, Yasuto Namekawa, Ma’ayan Choresh, Nelle Hens, Coralie Meinguet, Eli Fontarnau, Barbara Mahler, George, Nicholas Cueva, Laura Alcala Freundenthal
Produkcija: KUD NUM
Projekt so podprli: Občina Škofja Loka, New Dance Alliance New York, rezidenca Lift Off, MKC Pri Rdeči Ostrigi

PREDSTAVA RADIO HIT Revisited
Vsi poznamo največje hite, jih poslušamo, si jih prepevamo in si najbolj nadležnih ne moremo izbrisati iz spomina. Projekt RADIO HIT Revisited na hite pogleda z različnih vidikov. Je predstava o užitkih ob poslušanju in plesanju na naše najljubše hite, ki vas popelje po poti osebnih spominov, povezanih s hiti, vas spomni na tiste, ki ste jih že skoraj pozabili in v vas poskuša vzbuditi željo po plesu.
Ideja in izvedba: Urša Sekirnik
Produkcija: Kulturno umetniško društvo NUM (KUD NUM)
Koprodukcija: Antic Teatre Barcelona
Projekt so podprli: Občina Škofja Loka, tragantDansa Barcelona, L’Estruch, Fabrica de Creació de les Arts en Viu Sabadell, G.R.U.A., La Poderosa, New Dance Alliance New York (rezidenca Lift Off), nunArt, MKC Pri Rdeči Ostrigi

HOBBY CENTRAL
Leta 2017 je mogoče outsourcati ali najeti skorajda karkoli. Z enim klikom lahko najamete prijatelja, punco, osebo, ki se v vašem imenu opraviči osebi, ki ste jo prizadeli, in pa celo poročno družico.
Tako ne moremo biti presenečeni, da Hobby Central ponuja profesionalne storitve izvajanja hobijev za ljudi, ki so preveč zaposleni, da bi se s hobiji ukvarjali sami.
Predlagani umetniški projekt Hobby Central sledi Lexu, profesionalnemu hobijistu, in njegovim strankam, ter skuša razumeti vzroke za pandemično outsoursanje, za katerega se zdi, da je prevzelo vedno prezaposleno, z informacijami zapolnjeno današnjo družbo.
Organizirani dogodek je predstavitev umetniške raziskave, ki jo sestavljajo izseki iz filmskega materiala in kratko predavanje.
Ideja in režija: Nina Jan
Kamera and animacija: Toni Mlakar
Montaža: Nina Jan
Zvok: Sergio Gonzalez Cuervo
�Igrajo: Alexander Lago, Polona Reya, Etienne van Hezewijk, Pedro Branco, Gemma Lago, Crystal McMichael
�Produkcija: collected.individual., KUD NUM in Dirty Pumpkin Production
S podporo: Amsterdamse Fonds voor de Kunst, Občina Škofja Loka

Podrobnosti

Datum:
18/11/2017
Čas:
19:00 - 00:00
Cena:
Brezplačno

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
Spletna stran:
www.ostriga.org