Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

All Dogodki

KONCERTNI VEČER: N’TOKO (SLO): Layerjeva hiša, Kranj

11. maja @ 21:00 - 23:59 | 5€

Najvidnejši predstavnik domačega (drugačnega) hiphopa je vedno snemal dovršene albume, ki se niso obremenjevali s trendi, a so bili vseeno slišati sodobno. Taka je tudi podoba novega albuma “Emirates”, pri katerem je svoj delež prispeval eden najvidnejših producentov domače grude, Blaž.

N’toko je opisal album kot “najbolj politično stvar, ki jo je naredil v angleščini”. Besedila so družbenokritična, a v nasprotju z njegovimi prejšnjimi deli izhaja iz vizije “socialistične utopije” iz prihodnosti – z namenom, da bi dekonstruiral predstavo o “industrijski komunistični podobi Vzhodne Evrope, ki jo vidimo na fotografijah iz obdobja hladne vojne”.

Umazani, surovi, agresivni in natančno ukrojeni beati se izkažejo za idealno zvočno podlago N’tokovim politično angažiranim besedilom, v katerih skozi kritično in ironično soočenje lastne izkušnje socializma in (pavšalne) podobe tega v očeh Zahoda sestavi vizijo družbene utopije. O tem, da je mojster obračanja mnogoterih referenc, ni nobenega dvoma, bo pa zanimivo spremljati, kakšnega odziva bodo v angleščini odrapane rime deležne v tujini. Gresta tako neposredna političnost in glasba še skupaj?

Podrobnosti

Datum:
11. maja
Čas:
21:00 - 23:59
Cena:
5€