Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

Pri Rdeči Ostrigi & Kulturno Umetniško Društvo Jadran & zzrak knjiženje:

👉 JAMES LEG (Port Arthur, Texas; Chattanooga, Tennessee / Združene države Amerike)

📅 Pri Rdeči Ostrigi, 29. 11. 2018, ob 20.15 📅

🎹 💀 Visokooktanska rokenrol maša z rjovečim vokalom 💀 🎹

JAMES LEG (James Leg) je sin teksaškega pridigarja, ki je začel igrati klavir že pri šestih letih. Ob južnjaških gospelih, ki so ga spremljali skozi otroštvo, je začel pridigati v očetovi cerkvi pri štirinajstih. Dve leti kasneje je postal odvisen od čarov rock’n’roll-a, pa tudi od alkohola in ostalih opojnih substanc. Ravno ta kontrast med dobrim in zlim, nebesi in peklom je vplival ne le na njegovo glasbeno kariero – solo ali bendovsko – temveč tudi na njegove strastne nastope, ki v misli prikličejo podobo razvnetega binkoštnega pridigarja, ki se sredi dih jemajoče pridige z vsemi silami spoprijema z divjo kačo (po želji zamenjajte mesto izmuzljivega plazilca z napol prazno steklenico viskija in pridiganje z udarjanjem po prepoznavnem Fender Rhodes-u in slika je popolna).

Z grmečim blues-rokenrolom na Fender Rohdesu je James Leg (s pravim imenom John Wesley Myers) sprva deloval v skupinah, kot so Immortal Lee County Killers in legendarni Black Diamond Heavies z Vanom Campbellom ter sprva tudi z Markom “Porkchop” Holderjem. Leta 2011 je izdal prvi solo album Solitary Pleasures, zatem pa še Below the Belt (2015) in Blood on the Keys (2016). Na svojih koncertih, okrepljen z odličnim bobnarjem, poleg zadnjih albumov rad vključuje pesmi iz obeh plošč BDH in fantastične priredbe, ki jih prepoji s svojim slogom ter poskrbi za glasbeni set, ki popelje tako čez bridke balade kot ogenj in žveplo!

📺 https://youtu.be/1mhJl-i3kz0 📺
♪ ♪ https://www.alive-records.com/artist/james-leg ♪ ♪

🎫 VSTOP PROST alias (NE)PROSTOVOLJNA IZSTOPNINA 🎫

Vstopnine ni, izstopnina v obliki prostovoljnih prispevkov bo neobvezna in bo predvsem izražala navdušenje publike nad nastopajočim glasbenikom.

(Prikazna fotografija je last Amdo Photography)

Podrobnosti

Datum:
29/11/2018
Čas:
20:15 - 23:15
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/275063456457077/

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
Spletna stran:
www.ostriga.org