Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

♫ Festival “In Memoriam prof. Peter Hafner” #10 ♫
☛ 2. 5. – 11. 5. 2018 – Škofja Loka, Kranj, Cerkno ☛

11. maj 2018 ob 20.00 na letnem vrtu Rdeče Ostrige

Zaključni večer desete obletnice memoriala bo postregel s pravo glasbeno poslastico. Štiri zasedbe, ki polnijo domače in tuje dvorane, se bodo zvrstile na letnem odru Rdeče Ostrige. Od trdih hiphoperskih ritmov zagrebških dečkov High5 in domačega raperja Mita do nežnih melodij mariborskega dvojca Zale Kralj in Gašperja Šantla in težkih basov domače dub zasedbe DUBZZILA – pester večer bo s svojo raznolikostjo povzel duh festivala “In Memoriam prof. Peter Hafner”.

Več o izvajalcih:

High5, zagrebški trap gospodarji, so ena najbolj vročih regionalnih zasedb ta trenutek, v Škofjo Loko pa prihajajo tik po izdaji drugega albuma “Backstage Boys”. Njihovo specifično besedišče vam ponuja pogled v raperski vsakdan zagrebške škvadre, opisan na humoren, zajebantski in energičen način. Garancija za odlom.

📺 https://www.youtube.com/watch?v=JBN0xC9bX5k 📺
♪ https://tr33z.bandcamp.com/album/high5-schengengang ♪

Mito – Egon je eden najvidnejših domačih raperjev, ki ga sicer poznamo iz zasedb kot sta Tekochee Kru in Velebor. Ob koncu prejšnjega leta je izdal drugi album “Bratstvo in estradstvo”, ki je takoj navdušil kritike. Ni čudno, saj zagotovo gre za enega domačih založniških vrhuncev zadnjih let. Na odru se mu bo pridružil producent YNGFirefly, ki je v največji meri definiral zvok albuma.

📺 https://www.youtube.com/watch?v=6DaC6Fqvlvk 📺
♪ https://betonrecords.bandcamp.com/album/bratstvo-in-estradstvo ♪

DUBZILLA je ena izmed redkih domačih dub zasedb. Nič ne de, saj je mogoče prav zato njihova verzija t.i. ”podgurskega duba” osoljena s ščepcem post rocka, še toliko bolj slastna in gurmanska. V zadnjih letih so postali prepoznavni tudi kot spremljevalna skupina Klemna Klemna, s katerim so posneli hit ”Zmagovita dirka”. Na letošnjem memorialu bomo predstavili sveže izdani album!

📺 https://www.youtube.com/watch?v=gStCXxg8mm0&feature=youtu.be&t=58m54s 📺
♪ https://dubzilla1.bandcamp.com/album/dub-naturalis ♪

Zala Kralj & Gašper Šantl je mariborski dvojec, ki kljub mladosti sila spretno in prijetno krmari med preprostimi ritmi kitare, elektronike in zasanjanim vokalom. Skladbo ‘Valovi’ ste zagotovo že spoznali, še bolj aktualni ta trenutek pa so ‘Baloni’.

📺 https://www.youtube.com/watch?v=pilqnFC3rQE 📺
♪ https://gaspersantl.bandcamp.com/ ♪

VJ Dimension je vizualec, ki na memorialu skrbi za mešanje slike v živo že vse od leta 2012, sicer pa je dolgoletni član kruja Vibe Department Official.

📺 www.facebook.com/peter.okorn.7/videos/10212432563236134 📺

Podrobnosti

Datum:
11. maja
Čas:
20:00 - 03:00

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
Spletna stran:
www.ostriga.org