Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

All Dogodki

Elektro Guzzi, Krankšvester, КУКЛА, Blu.Sine | Memorial 2017

12. maja @ 20:00 - 13. maja @ 15:00 | 10€

ELEKTRO GUZZI je dunajski trojec, ki dokazuje, da se da ortodoksni minimal techno odigrati tudi 100% v živo, v rockovski interakciji bobna, basa in kitare. Brez kompjuterja! Trojec z bobni, basom in kitaro natančno rekontekstualizira izročila ameriških techno pionirjev, da odpre usta tudi največjim techno puristom. Za njimi so nastopi po celotni Evropi, na Japonskem, v Ameriki, nastopali pa so na festivalih kot so Sonar Festival, Sziget Festival, Iceland Airwaves, Melt Festival, Paradiso. Po dolgem času bodo nastopili v Sloveniji.

“The best way to approach Elektro Guzzi is in a state of ignorance. When you´re deep into their electronic grip, that´s the moment to learn that it´s all played live. As you pick your jaw up off the floor, you can ponder the discipline and determination. It´s not just that thery´ve turned into machines, they have gone further: they no longer sound like 3 musicians but one labtop. Is this a good thing? We´re too stunned to decide.“ (The Wire)

♛ FB stran: https://www.facebook.com/elektroguzzi
https://www.youtube.com/watch?v=tQ8hz-1skUg

KRANKŠVESTER sestavljata veterana hrvaške hiphoperske scene SETT in 3KI STIL. S svojo seljačko pozo rijeta po vseh odprtinah plitke hrvaške medijsko-estradne scene, razburjata feministke, kraljujeta v disko klubih – vse to počneta skozi izrazito humorna in s seksom nasičena besedila, ki se opirajo na močno glasbeno podporo. Ponujata sodoben “klubski bass” zvok s primesmi trapa, dubstepa in sorodnih žanrov. Obeta se poslastica za moralne neoporečneže in verske blazneže, očetje pa se lahko veselijo srečanja z bodočima zetoma, Settom in 3ki Stilom. Z drugimi besedami: kdor ne verjame v Krankšvester, ne verjame v boga, cerkev, Alojzija Stepinca, Jakova Sedlarja, Spužvo Kvadratnika, poleg tega pa bi vse generale poslal v Haag.

♛FB stran: https://www.facebook.com/Krankšvester-Sett-3ki-Stil-221059801734
https://www.youtube.com/watch?v=hzmRuG5GOx0

КУКЛА je “samooklicani” slovanski gangsta geisha pop band, glasbeni projekt Kukle Kesherović. Medtem, ko poje večinoma o orožju in ljubezni, se konstantno bojuje s samo seboj in z zunanjim svetom. Na odru, kjer se ji pridružita dve back-vokalistki in VJ, КУКЛА spusti orožje na tla, obogati svoj specifičen zvok z bogato vizualno podobo in ponudi srce na pladnju.

♛FB stran: https://www.facebook.com/napravimidete
https://www.youtube.com/watch?v=mOIx81N4BcM

BLU.SINE so ljubljanski triphoperji, ki že dalj časa odzvanjajo v glavi slušateljev tovrstne godbe. Spajajo navidez nezdružljivo – plavajo med melanholijo, milozvočnostjo, mračnostjo, morbidnostjo, intimnostjo, temačnostjo ter blagodejnostjo. Napajajo se iz bristolske triphoperske estetike in ji dodajajo izrazito vzorčenje starinske filmske glasbe.

Barva glasu in način petja Bajčeve spominjata na hibrid med Polono Kasal, Severo Gjurin in Ano Vipotnik (Fake Orchestra), a vseeno lahko trdimo, da na trenutni slovenski glasbeni sceni med širši javnosti manj znanimi interpreti predstavlja nekaj izvirnega, bolj posebnega. (Izak Košir, SIGIC)

♛ FB stran: https://www.facebook.com/blusine
https://www.youtube.com/watch?v=xhSoC_r1W84♫

Prispevek: 8 € / predprodaja, 10 € / na dan dogodka

Podrobnosti

Začetek:
12. maja @ 20:00
Konec:
13. maja @ 15:00
Cena:
10€

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
Spletna stran:
www.ostriga.org