Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

♫ Festival “In Memoriam prof. Peter Hafner” #10 ♫
☛ 2. 5. – 11. 5. 2018 – Škofja Loka, Kranj, Cerkno ☛

4. maj 2018, 20.00 na letnem vrtu Rdeče Ostrige

Deseto obletnico festivala “In Memoriam prof. Peter Hafner”  bomo otvorili na domači grudi. Na letni vrt Rdeče Ostrige prihajajo štiri zasedbe, vsaka s svojo unikatno mešanico glasbenih žanrov, vse pa so s svojim ustvarjanjem nedvomno pustile močan pečat na glasbeni sceni bivše Juge, tako za poslušalce kot tudi za glasbeni podmladek. Prvič v Škofjo Loko prihajajo legendarni DISCIPLIN A KITSCHME, vračajo pa se memorialni prvoborci Ana Pupedan in Nikki Louder. Za posladek bodo novo izdajo svojega tretjega albuma “Sunčani ljudi” predstavile še postrockerice/shoegazerke Žen.

Več o izvajalcih:

DISCIPLIN A KITSCHME je ena najboljših in najvplivnejših zasedb na področju bivše Jugoslavije. Na čelu kultne skupine je že vse od leta 1981 znameniti markantni basist in vokalist Dušan Kojić – Koja, odlikuje pa jih svojstven glasbeni izraz, saj gre za mešanico različnih stilov, vse od funk rocka, noise rocka, rock’n’rolla pa do drum and bassa. Močna besedilna sporočilnost je pomembno vplivala na poznejše generacije glasbenikov, vse od Ramba Amadeusa do Repetitor. Skratka, če kdo ni pozabil na rokenrol, je to Disciplin A Kitschme.

📺 https://www.youtube.com/watch?v=scqM5xFJQto 📺
♪ https://soundcloud.com/exitfestival/sets/disciplin-a-kitschme-uf ♪

Ana Pupedan je legendarna pivška zasedba, ki je lani praznovala svojo 25-letnico. Njena avtorska glasba je spretna mešanica različnih glasbenih zvrsti in se spogleduje z rockom, punkom, jazzom, bluesom, reggae-jem, hipijado in še čim, kljub temu pa je zasedba v vseh teh letih uspela ujeti sebi lasten zvok. Za njimi so štirje izdani albumi in nepregledna množica koncertov.

📺 https://www.youtube.com/watch?v=6NjsCx6oeHs 📺
♪ https://anapupedan.bandcamp.com/ ♪

Nikki Louder so domači hrupni preroki, ki že več kot desetletje skrbijo, da se njihov kaotični nojz rock vali po domačih in tujih klubih. Z vsakim albumom odkrivajo novo plast, a so še vedno najboljši v živo. Njihovi koncerti so kratke eksplozije nebrzdanih čustev, podivjanega ritma, hrumečega basa, groma kitar in predirljivih krikov.

📺 https://www.youtube.com/watch?v=D88jUeSj0gE 📺
♪ https://nikkilouder.bandcamp.com/ ♪

Žen je zagrebški kvartet, ki je s prekrasnim zvočnim valovanjem na stičišču shoegazea in post-rocka očaral klube od Balkana do Baltika. Zasanjana večplastna potovanja po melodičnih krajinah, od krautovske hipnotike do math rockovskih preobratov, podprta s čudovito poetičnimi vizualijami, so nepozabna izkušnja, ki je ne gre zamuditi. Eva, Sara, Ivona in Tanja tokrat predstavljajo svežo izdajo, tretji album »Sunčani ljudi«.

📺 https://www.youtube.com/watch?v=D88jUeSj0gE 📺
♪ https://xzen.bandcamp.com/ ♪

VJ Dimension je vizualec, ki na memorialu skrbi za mešanje slike v živo že vse od leta 2012, sicer pa je dolgoletni član kruja Vibe Department Official.

📺 www.facebook.com/peter.okorn.7/videos/10212432563236134 📺

Podrobnosti

Datum:
4. maja
Čas:
20:00 - 03:00

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
Spletna stran:
www.ostriga.org