Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

🎄Ostrigina metalurgija predstavlja: Black Christmas Fest! 🎄

Srd

Jeseni 2016 je na spletu vzklil skrivnosten posnetek. Tako rečeno od nikoder se je pojavila skladba z naslovom Kupa trpljenja, njen izvajalec pa je bil vsem popolna neznanka – Srd. Sledeče leto je pri največji slovenski metal založbi On Parole izšel prvenec »Smrti sel«, ki se je izkazal za samostojno delo prvega moža trenutne postave, Gorana Slekovca. Okrog njega se je v tem času zbrala petčlanska zasedba in Srd so kmalu postali najhitreje rastoči novi akterji na domači sceni.

S svojo glasbo predstavljajo muko človeškega bivanja, vklenjenost v nerazumljivem svetu ter pogubo, tematike, ki so zelo blizu romantični literarni struji 19. stoletja. Ni naključje, da je na prvencu moč slišati tudi uglasbitev Gregorčičeve mojstrovine Soči; Srd delijo podobne nazore svetobolja, žalosti zaradi neskladja med idealom in resničnostjo ter hkrati iščejo tolažbo v lepotah narave.

https://srdofficial.bandcamp.com/

Snøgg

Snøgg so med najbolj zanimivimi trenutnimi akterji na slovenski ekstremni sceni. Njihov hibrid temačnejših odvodov black metala in noisa, katerega ostre robove zgladijo z ambientom, je nekaj povsem unikatnega. Skupina je zvrstila že kar nekaj nastopov doma in v tujini, v letošnjem letu pa načrtujejo izdajo dolgometražnega studijskega albuma, ki bo dopolnil sedanjo diskografijo treh EP-jev.

https://www.youtube.com/watch?v=bhIlccYmPXc

Agan

V ozki dolini, ki je imenovana Baška grapa, se je rodila ideja o pripovedovanju zgodb, ki črpajo snov iz narave in človeške duše. Ta ideja je poimenovana z arhaično slovensko besedo Agan.
Agan je simbioza udarnih bobnov, kitar, ki rjovijo ter kričijo iz globin in orkestracij, ki segajo do neba.

https://www.youtube.com/watch?v=Kiv2MSfN3SA

Damage: 6€

Podrobnosti

Datum:
24/12/2018
Čas:
21:00 - 03:00
Cena:
6€

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
Spletna stran:
www.ostriga.org