Nalaganje Dogodki
  • Ta dogodek je že mimo.

🍰 10 LET – IN MEMORIAM PROF. PETER HAFNER 🍰
🔗 www.facebook.com/inmemoriampeterhafner 🔗
🔗 www.inmemoriam.si 🔗

♫ SUPER BESSE (beloruski novi val) + SVEMIRKO (novi synthpop) + VJ DIMENSION (vizualije) ♫

Ne tako dolgo nazaj smo bili novinci na domači festivalski sceni, leto 2018 pa nam prinaša jubilejno deseto izvedbo memoriala. Nekoč smo popestrili domačo klubsko jesen, danes skušamo s festivalom oplajati domače spomladansko dogajanje.

Pred nami je deseta izvedba in prihajajoča jesen. Spodobi se, da desetletko festivala proslavimo s stilom. Zato se bo praznovanje pričelo že tekom letošnje jeseni in se zaključilo z enotedenskim rajanjem v maju, ko se bo odvil jubilejni deseti memorial.

Petek, 17. 11. 2017 ob 22.00 | SUPER BESSE + SVEMIRKO + VJ DIMENSION

Super Besse so mladi beloruski zvezdniki, ki svoj zvočni izraz gradijo na zapuščini novega vala in post punka. Beloruski trio je preproste bas linije, zvoke sinta iz osemdesetih let in glasno visokotonsko kitaro združil z (belo)ruskimi vokali, ki ustvarijo odličen diskoidni posladek.

“The young band, with their bass driven songs that toy with that off kilter electronic stomp of DAF and the Peter Hook bass dives of Joy Division are now at the top of their game.” (John Robb, Louderthanwar)

📺 https://www.youtube.com/user/SuperBesseMusic 📺
📷 https://www.instagram.com/superbessemusique 📷
♪ ♪ https://ilyrecsuperbesse.bandcamp.com/ ♪ ♪
♪ https://itunes.apple.com/ru/artist/super-besse/id983590499 ♪

Svemirko je nova inkarnacija glasbenika in producenta Marka Vukovića, ki smo ga do nedavno poznali pod imeni Kimekai in Nikonar. V začetku leta 2017 je objavil svoj prvenec Vanilija, zbirko intenzivnih, zvočno aromatičnih in plesnih pesmi, ki jih označuje kot emo-macho pop glasbo in opisuje kot nov derivat synthpopa. Svemirko s svojim sveže (i)zbranim bendom – člani eklektičnega plemena sodobnih vračev – vestno predstavlja album na različnih koncertih in festivalih.

“Vanilija je avangardni iskorak u reciklirajućoj nam stvarnosti i jedan od najboljih vintage hommagea davno minulom vremenu, njegovim stremljenjima i idejama.” (Zoran Stajčić, Ravno Do Dna)

📺 https://youtu.be/A-1etM75omc?t=8m15s 📺
♪ https://jasamsvemirko.bandcamp.com/ ♪

VJ Dimension je vizualec, ki na memorialu skrbi za mešanje slike v živo že vse od leta 2012, sicer pa je dolgoletni član kruja Vibe Department Official.

📺 www.facebook.com/peter.okorn.7/videos/10212432563236134 📺

Prispevek: 5 € (rezervacija na jadran@kudjadran.si)

Dogodek sicer poteka v sklopu projekta “Spoznaj drugo kulturo – Belorusija – Vol. 2”, ki ga podpira in sofinancira Občina Škofja Loka.

Podrobnosti

Datum:
17/11/2017
Čas:
22:00 - 03:00
Cena:
5€

Prizorišče

Pri Rdeči Ostrigi
Partizanska cesta 1c
Škofja Loka, Gorenjska 4220 Slovenija
Spletna stran:
www.ostriga.org